Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel

de Andra_Constantinescu in Iepure, 17 Apr 2015 | 5825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de iepure;
  • doua capatani mici de usturoi;
  • 100 ml apa;
  • 150 ml vin rose;
  • 5 ciuperci mari;
  • un dovlecel;
  • doi cartofi medii;
  • cimbru;
  • boia de ardei dulce;
  • sare;
  • putin ulei pentru uns tava.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Se taie carnea de iepure, se spala si se fac mici crestaturi in muschi, prin care se introduce cate un catel de usturoi curatat. Se da carnea cu sare, boia de ardei dulce si cimbru si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se adauga apa si vinul si se acopera tava cu o folie de aluminiu. Se baga la cuptor pana cand se face carnea pe jumatate.

Ciupercile se spala, iar dovlecelul si cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mari. Se dau toate cu sare si se pun in tava, atunci cand carnea este facuta pe jumatate. Se acopera tava din nou cu folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana cand se patrund si legumele si ciupercile.

Se poate servi cu usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor